Keynotes

Dr-Damara-Gutnick

Dr. Damara Gutnick

Medical Director - Montefiore Hudson Valley Collaborative
Clinical Associate Professor - Departments of Family and Social Medicine, Psychiatry and Behavioral Sciences, and Epidemiology & Population Health, The Albert Einstein College of Medicine New York

Cocreatie(her)ontwerpen en implementeren‘out-of-the-box’-denken – patiëntgericht

Dr. Damara Gutnick heeft een grote passie voor het verbeteren van de zorg. Zij richt zich hierbij zowel op de zorgervaring van de patiënt als de zorgprofessional. Dr. Damara Gutnick zal tijdens haar inspirerende (Engelstalige) keynote verschillende voorbeelden geven van succesvolle zorginnovaties. Ze doet dit op basis van haar eigen ervaringen met de Montefiore Hudson Valley Collaborative in New York. Hoe dragen sectoroverstijgend samenwerken en ‘out-of-the-box’-denken bij aan het verminderen van onnodige kosten in de zorg?

Foto Bas Bloem (naam noemen fotograaf Paul Rapp)

Prof. Bas Bloem

Hoogleraar Neurologie - Faculteit der Medische Wetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen
Medeoprichter ParkinsonNet

Multidisciplinairgezondheidswinstpatientgerichtregionaalevidence based

Innovaties zijn dringend nodig om de gezondheidszorg betaalbaar te houden voor toekomstige generaties. Dit vraagt om nieuwe rollen. Voor patiënten, zorgverleners, instituten, ziekenhuizen en verzekeraars. Prof. Bloem zal het InnovatieFest 2020 afsluiten met een motiverende keynote. Hij zal ingaan op verschillende modellen die zijn ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson. Deze modellen hebben de kwaliteit van de zorg verbeterd en bijgedragen aan de beheersing van de zorgkosten. Hoe kunnen onderdelen van deze Parkinson-specifieke oplossing toegepast worden in de begeleiding van mensen met andere chronische aandoeningen?