Programma

08:30 Ontvangst en registratie

09.25 Welkom en opening

Josefien Kursten, directeur regulering bij de Nederlandse Zorgautoriteit, opent het InnovatieFest 2020.

09.30 Keynote door dr. Damara Gutnick

Dr. Damara Gutnick geeft in haar inspirerende (Engelstalige) keynote verschillende voorbeelden van succesvolle zorginnovaties. Ze doet dit op basis van haar eigen ervaringen met de Montefiore Hudson Valley Collaborative in New York. Hoe dragen sectoroverstijgend samenwerken en ‘out-of-the-box’-denken bij aan het verminderen van onnodige kosten in de zorg?

10.30 Workshopronde 1

Wat heb jij nodig om na het InnovatieFest 2020 zelf aan de slag te gaan met het opschalen van zorginnovaties? Kies bij je aanmelding de workshop die je wilt volgen.

11.45 Workshopronde 2

Wat heb jij nodig om na het InnovatieFest 2020 zelf aan de slag te gaan met het opschalen van zorginnovaties? Kies bij je aanmelding de workshop die je wilt volgen.

12.45 Innovatiemarkt en lunch

Tijdens de lunch kun je op de Innovatiemarkt kennismaken met de nieuwste zorginnovaties. Ook zal Lucien Engelen in zijn lunchlezing een toekomstbeeld schetsen van de zorg. Heb je een specifieke innovatievraag? Leg deze dan voor aan de experts in de Oplossingstrein.

14.15 Regiosessies

Maak kennis met collega’s uit jouw regio en bedenk samen een oplossing voor een actuele casus. Iedere casus gaat over een veelbelovende innovatie waarbij het niet goed lukt om op te schalen. Kiest de jury jullie oplossing als winnaar? Dan gaat de NZa daarmee als eerste aan de slag om implementatie in de reguliere regels mogelijk te maken.

16.00 Keynote door prof. Bas Bloem

Prof. Bas Bloem verzorgt een motiverende keynote over de nieuwe rollen voor patiënten, zorgverleners, instituten, ziekenhuizen en verzekeraars. Hij zal modellen toelichten die specifiek zijn ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson. Hoe kunnen onderdelen van deze Parkinson-specifieke oplossing toegepast worden in de begeleiding van mensen met andere chronische aandoeningen?

16.30 Uitreiking Innovatie-realisatie-award

Marian Kaljouw, voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, reikt de Innovatie-realisatie-award uit aan de bedenkers van de beste casusoplossing.

16.45 Borrel